Best WordPress Hosting
 

13 300-ra emelkedett a Gázában elhunytak száma

via 24.hu => eredeti post link

A Hamász vezetése alatt álló gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább 13 300 palesztin vesztette életét az izraeli ellencsapásokban. Adataik szerint eddig legalább 5600 gyermek, és 3550 nő halt meg Gázában, mióta kezdetét vette a konfliktus, írja a BBC.

A brit közszolgálati médium cikkében utánajárt, hogy a gázai egészségügyi minisztérium hogyan számolja a halottakat. Mint írják, a gázai egészségügyi minisztérium adatait Izrael kétségbe vonja, nemrég azonban az izraeli áldozatok számát kellett mintegy 200-zal – 1400-ról 1200-ra – pontosítani. Joe Biden amerikai elnök is azt mondta korábban, hogy „nem bízik” a gázai statisztikákban. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) és egyéb nemzetközi szervezeteknek viszont jelenleg az az álláspontja, hogy nincs okuk hitelteleníteni azokat.

A gázai egészségügyi minisztérium a közösségi médiában rendszeresen közli a halálos áldozatok számát, ezen belül bontásban közli a nők, gyermekek és idősek, továbbá a sebesültek és az eltűntek számát. A jelentés nem tér ki a halál okára, nem tesz különbséget a katonai és a polgári halálesetek között, illetve a halottakat az „izraeli agresszió” áldozataiként írja le.