Best WordPress Hosting
 

Mártha Imre: Dinoszauruszt épít a kormány

via 24.hu => eredeti post link

A hulladékbegyűjtés új szisztémáját nem látja problémásnak a BKM körzetében, állítja, van elég átadóudvar, nem okoz gondot a hulladék leadása. A médiában gazdagon adagolt negatív tapasztalatok egy részét – így a leadott hulladékmennyiség látványos csökkenését – a korábbi, nem megbízható adatszolgáltatással magyarázza.

A BKM a tavalyi – az előző évi hetedére eső – 260 millió forintos nyereségét az idén várhatóan milliárdos nagyságrendre növeli, nem függetlenül attól, hogy más javuló tételek mellett a hulladékiparág stabilabban hozza a bevételt, mint az új rendszer indulása előtti időszakban. Az Európai Bizottság versenyhatóságától befutott a Mollal közös hulladékos cégre vonatkozó jóváhagyás, így ez az akadály is elhárult a főváros térségében a feladatot ellátni hivatott vállalkozás elől, várhatóan a jövő év elejétől innen koordinálják a munkát.

Azt is elmondta, hogy a BKM első fokon megnyerte a közérdekű adatok megismeréséért az állami kukaholding, az NHKV Zrt. ellen benyújtott keresetét.