Best WordPress Hosting
 

Kiakadtak a bírák a folyóirat felfüggesztésén, amelyből kiderült, hogy K. Endre kegyelmet kapott

via 24.hu => eredeti post link

A Magyar Bírói Egyesült levélben fordult a Kúria Elnökéhez, melyben a sajtótermékekben és a Kúria honlapján megjelent, a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok kiadásának felfüggesztéséről szóló híradások kapcsán mélységes aggodalmát fejezte ki.

A folyóirat felfüggesztése csütörtökön derült ki, a Kúria kommunikációs osztálya szerint addig függesztették fel a lap kiadását, ameddig ki nem derül, hogy miképp kerülhetett bele a kegyelmi botrányt kirobbantó ítélet.

Az egész kegyelmi ügy annak köszönhetően kerülhetett nyilvánosságra, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója, valamint az ő helyettese és bűntársa, a kényszerítés miatt szintén elítélt K. Endre az ügyükben hozott másodfokú, jogerős ítélet után felülvizsgálatért a Kúriához fordultak. Közben viszont K. Endre rérészről köztársasági elnöki kegyelemért is folyamodott valaki, amit az igazgatóhelyettes meg is kapott Novák Katalintól 2023. április 27-én, négy hónappal azelőtt, hogy a Kúria lezárta volna a felülvizsgálati eljárást. Amikor erre végül sor került, a kegyelem ténye bekerült az ítélet indoklásába. Az ítélet így hónapok óta fellelhető volt a Bírósági Határozatok Gyűjteményében, ahol szeptember óta elvben bárki rábukkanhatott volna.