Best WordPress Hosting
 

Megegyezett a GYSEV és a Lázár által kirúgott osztrák vezető

via 24.hu => eredeti post link

Pénteken peren kívül megegyezett a vállalattal a GYSEV (Raaberbahn) november elején menesztett vezérigazgató-helyettese, akit Lázár János építési és közlekedési miniszter rúgott ki – írja az osztrák közszolgálati média cikke alapján a Telex.

Hana Dellemannt, aki egyúttal a cég ausztriai kirendeltségének vezetője is volt, Lázár azért tudta elküldeni, mert a cégben a magyar állam a többségi tulajdonos. Ezt követően azonban Ausztria magyar bírósághoz fordult, mert az ügyben illetékes osztrák klímavédelmi minisztérium szerint Dellemannt érdemi indoklás nélkül bocsátották el.

Leonore Gewessler osztrák miniszter akkor azt mondta, hogy a GYSEV-nek nagyon eredményes, osztrák-magyar közös történelme van, amely azon alapszik, hogy külön döntenek a saját országukra, a saját hálózatukra vonatkozó kérdésekben, erről szerződéses megegyezések is születtek. Ám ez a megegyezés csak az idei év elejéig tartott, amikor az első jeleit látták annak, hogy a közös döntéshozatal egyre nehezebb. Ennek kicsúcsosodása a GYSEV osztrák vezetőjének menesztése volt. A miniszter hozzátette azt is, hogy az osztrákok sosem szóltak bele a magyar fél döntéseibe, és ezt Magyarországnak sem lenne szabad.