Best WordPress Hosting
 

Megkezdték a harcászati nukleáris hadgyakorlat második szakaszát Oroszországban

via 24.hu => eredeti post link

Megkezdődött Oroszországban a nem hadászati (tehát harcászati) nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – közölte az MTI szemléje szerint az orosz védelmi minisztérium. A második szakaszban az orosz és a fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlik a két ország által közösen alkotott, úgynevezett Szövetségi Állam szuverenitásának és területi integritásának feltétel nélküli biztosítása érdekében.

A gyakorlat május 21-én megkezdett első szakaszában az orosz déli katonai körzet rakétaalakulatai az Iszkander műveleti-taktikai rakétarendszerhez tartozó speciális lőszerek kiképzési célú átvételét, a kilövő járművek felszerelését és a rakétaindítások előkészítésére szolgáló, kijelölt területre való rejtett átvonulást gyakorolta.

Az orosz légi- és űrerők légi egységeinek személyzete pedig a légi fegyverek, köztük a Kinzsal hiperszonikus, aeroballisztikus rakéták speciális robbanófejekkel való felszerelését, és a kijelölt járőrözési területekre való repülést próbálta el.