Best WordPress Hosting
 

Házkutatást tartott a rendőrség az újpesti médiacégnél

via 24.hu => eredeti post link

Házkutatást tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a hét végén az újpesti önkormányzat médiacégénél. Az Újpesti Sajtó Kft. jelenlegi ügyvezetője, Ungi Veronika a 24.hu megkeresésére megerősítette az információt, és elmondta: a rendőrök azért jelentek meg a cégnél, mert „az előző ügyvezetés alatt készült audiovizuális tartalmakat és az azokhoz kapcsolódó dokumentációkat” keresték. Az ügyvezető szerint a cég munkatársai átadták a rendőröknek a keresett anyagokat.

A BRFK Szabó Balázs független – korábban jobbikos – önkormányzati képviselő feljelentése nyomán rendelt el nyomozást az újpesti polgármester, a Momentum színeiben megválasztott, de azóta már a DK fővárosi frakciójában ülő Déri Tibor 119 imázsvideója ügyében.

Szabó lapunknak azt mondta, a feljelentését még májusban, az újpesti és a budapesti rendőrkapitányok jelenlétében megtartott testületi ülésen adta át a rendőrségi vezetőknek. Mint mondta, a 2019 novembere és 2021 júliusa között lezajlott gyanús pénzkifizetések miatt úgy érezte, hogy a Fidesz által is többször felemlegetett ügyben „tetten érhető a bűncselekmény”. A videók egyébként a Mi Hazánkhoz köthető Magyarjelen.hu szerint régóta feszültségforrást jelentenek a hatpárti ellenzéki koalíción belül. Az Újpesti Sajtó Kft. felügyelőbizottságának korábbi momentumos delegáltja, Tompos Márton, aki azóta bekerült az Országgyűlésbe (és akinek tehát Déri akkoriban még a párttársa volt), már 2021-ben tiltakozott a gyenge minőségű, adásba soha nem kerülő videók és az ezek elkészítéséért felvett milliók miatt.