Best WordPress Hosting
 

Klipszemle: A Carson Comáé lett a legjobb klip, Azahriah és a Kispál és a Borz is a nyertesek között

via 24.hu => eredeti post link

Csütörtök este átadták a 07. Magyar Klipszemle díjait. Az éves klipügyi felvonuláson idén 450 nevezett videóból került ki azt a 92 klip, akik versenybe szálltak a díjakért az Akvárium Klubban. A szervezők szerint ez az idei a Klipszemle történetének eddigi legerősebb mezőnye, hiszen a shortlistre is közel kétszer annyi videó került, mint korábban bármikor, és a zsűrizés során is sok alkotás kapott szokatlanul magas pontszámot. Ennek megfelelően soha ennyi díjat nem osztottak még ki a Szemlén, ahol idén több holtverseny is kialakult, és számos kategóriában adtak arany, ezüst és bronz kockákat is, így végül összesen negyvenkilenc alkotást díjaztak – olvasható a szervezők sajtóközleményében.

Az este fődíját, a Legjobb Klipet megosztottan nyerte a Carson Coma Feldobom a követ és Lee y Misery című alkotása. Ugyanez a Carson Coma-videó nyerte a Legjobb Operatőri Munka díját is, a zenekar Hagyjál, Lomtalanítok! című klipje pedig a Legjobb Styling díját érdemelte ki.

Erős volt a verseny a Legjobb Animáció kategóriában is, ahol szintén megosztott fődíjat hirdettek, itt Dzsúdló és a Antal Gábor Trió vitték a fődíjakat. A Legjobb Koncepció díját a Slow Village nyerte, a Legjobb Látvány Sisié volt, a Legjobb Sztilót pedig a Pogány Induló húzta be. A Legjobb Rendezés aranydíjasa a Dope Calypso lett, ők a WMMD különdíját is megnyerték, akik itt jelentették be, hogy az ország legnagyobb zenei disztribúcióval foglalkozó cégeként egy 15 millió forintos alapot hoznak létre hazai független előadók támogatására.