Best WordPress Hosting
 

Megnyílt Budapest legújabb közösségi helyszíne Repair Café néven a 8. kerületi Teleki Téren.

via greenfo.hu => eredeti post link

A Közösségi Költségvetés keretében a budapestiek által megszavazott holland mintájú szerelőműhelybe bárki elhozhatja elromlott háztartási kisgépét, kerékpárját esetleg kerekesszékét és szakemberek segítségével megjavíthatja. A meghibásodott kisgépek javítása mellett, ruhaneműk kisebb átalakításaiban is segítenek a hozzáértő kezek és akár barkácsolhatunk is a rendelkezésre álló szerszámokkal.

Bringaszerelés, rádió javítás vagy egy székláb megragasztása és ruha felvarrása? Ez nem egy klasszikus értelemben vett szerviz, ahol leadjuk a tárgyat és megcsinálják nekünk, hanem annál sokkal jobb. Itt ugyanis a szakemberrel együtt tanuljuk meg, hogyan is kell új életre kelteni a tárgyakat. A közös szerelés ingyenes, nekünk csak a szükséges alkatrészeket kell beszerezni.

Repair Café Budapest december elsején nyitotta meg kapuit a 8. kerületi Teleki Téren, a mintát a holland szerelőműhelyek adták, a megvalósítását pedig a budapestiek a Közösségi Költségvetés keretében szavazták meg. A hely egyszerre szól a saját kézzel történő javítás sikerélményéről, közösségi élményről és persze a tárgyak használati életének megnöveléséről.