Best WordPress Hosting
 

Méltatlanság miatt kizárták Szabó Bálintot a szegedi közgyűlésből

via 24.hu => eredeti post link

Zárt ülésen szavazott pénteken a szegedi közgyűlés a jogerősen elítélt Szabó Bálint képviselő ellen már korábban benyújtott méltatlansági indítványról. Botka László polgármester utóbb kihirdette, hogy Szabó képviselői mandátumtól való megfosztásáról egyhangúlag szavaztak, vagyis nem volt vita a Fideszes és a baloldali képviselők között – írja a hvg.hu.

Szabó ellen legutóbb azért indult több ügyben folyó eljárás, mert tavaly szeptemberben több alkalommal is rendőrségi konvojokat akadályozott, egy alkalommal pedig fel is tartóztatott. A képviselőt tavaly szeptemberben azért tartóztatták le, mert a miniszterelnök autókonvojához túl közel hajtott, nem tartotta be a megfelelő követési távolságot. Szabó Bálint hét és fél hónapot töltött letartóztatásban, június legvégén szabadult az előzetesből. Végül egy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amit négy évre függesztettek fel.

A pénteki ülésen a napirendekhez a közgyűlés elején Szabó rendre hozzászólt, ezek olykor személyeskedésbe mentek át. Amikor egyre hevesebbé vált a szóváltás, az ülést vezető Botka László ügyrendi szavazást rendelt el, hogy Szabó Bálint ne szólhasson a hátralevő napirendekhez.