Best WordPress Hosting
 

Örökbefogadásra buzdít a Rex Alapítvány – augusztus 16. a Hontalan Állatok Világnapja

via greenfo.hu => eredeti post link

Az állatvédő szervezetek munkája az év minden napján az állatok mentéséről, a felelőtlen állattartásból adódó problémák megoldásáról szól. Augusztus 16-án azonban világszerte megemlékeznek a gazdátlan, elhagyott, árva állatokról, felhívva erre a problémakörre az emberek figyelmét. A túlszaporodás, a menhelyek túlzsúfoltsága, az állatbántalmazások különböző formája nem csak Magyarország sajátsága. A világnapot egy nemzetközi szervezet, az International Society for Animal Rights (ISAR) kezdeményezésére 1992 óta ünneplik – hívja fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány élenjár a felelős állattartás népszerűsítésében. Három évtizedes tevékenysége során számos szemléletformáló programot szervezett bízva abban, hogy a felnövekvő nemzedék oktatásával hosszú távon javítható hazánkban az állatvédelmi kultúra színvonala.

Bár hisznek az összefogás és a szemléletformálás erejében, ennek eredménye évek, évtizedek elteltével látható csak. Optimizmusuk bizonyítéka, hogy megkezdték az ország első állatvédelmi oktatóközpontjának, a Felelős Állattartás Házának (FÁH) megépítését is.