Best WordPress Hosting
 

Ruszin-Szendi Romulusz: Egy házról házra menő ostrom Gázában öngyilkossággal ér fel

via 24.hu => eredeti post link

Kétséges, hogy egy izraeli szárazföldi akció sikerrel járhat, mert egy olyan területet kellene elfoglalniuk, ahol potenciálisan szinte mindenki ellenség – mondta Ruszin-Szendi Romulusz az rtl.hu-nak. Az egykori vezérkari főnökn szerint a Gáza övezet kiéheztetése egy nagyon rossz út, mert azzal Izrael magára haragítaná még azokat a muszlim országokat is, amelyek egyébként nem ellenségesek vele. Ez lehet az a pont, hogy más megoldást kell találniuk.

Bár Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter a blokád bejelentése mellett hétfőn elrendelte a Gáza övezet „teljes ostromát”, ami 48 órán belül elindulhat és már összevontak erre 35 zászlóaljat, kétséges, hogy egy szárazföldi akció sikerrel járhat. Ruszin-Szendi szerint egy házról házra menő küzdelem felér egy öngyilkossággal.

Mint rámutatott, 2,2 millió ember él ott egy kétharmad budapestnyi területen, ahol a lakosság potenciálisan ellenségként viselkedik. Háromszoros túlerőt kellene felmutatnia az Izraeli Védelmi Erőknek (IDF) ahhoz, hogy sikeres támadást indítsanak. Ilyen nagyságú ostromot Ruszin-Szendi szerint utoljára talán Sztálingrád ostrománál lehetett látni, amiben mindkét fél óriási veszteségeket szenvedett.