Best WordPress Hosting
 

Tankká tuningolt buldózerrel tarolta le a városát az őrült kipufogó-szerelő

via 24.hu => eredeti post link

Marvin Heemeyert 2004 nyaráig csak nyugodt és kedves, agglegényéletet élő autószerelőként ismerték a Colorado államban található Granbyben, ahol a férfi egy kipufogójavító-műhelyt működtetett.

Azonban az Egyesült Államokban később már csak Killdozerként emlegetett szerelő az önkormányzattal és a szomszédaival való tízéves viaskodás után elvesztette a józan eszét, és 2004. június 4-én egy titokban páncélozott fegyveres harckocsivá alakított buldózerrel megrendezte a csendes kisváros történetének legszörnyűbb ámokfutását, melynek során nemcsak a vélt ellenlábasainak az ingatlanjait döntötte romba, hanem a városházát, a korábbi polgármester otthonát, valamint a helyi újság szerkesztőségét is. A később megtalált jegyzeteiből az is kiderült, hogy a tervei között szerepelt a helyi katolikus templom elpusztítása is.

Az öngyilkos merényletre készülő ámokfutó több mint két órán át tartó akciójának 13 épület esett áldozatul, és összesen hétmillió dolláros kár keletkezett. Kész szerencse, hogy saját magán kívül nem volt több halálos áldozata az éveken át titokban tervezgetett bosszúhadjáratának.