Best WordPress Hosting
 

Több tonnányi, 1,7 milliárd dollárt érő metamfetamin volt juharszirupos és répceolajos szállítmányok között

via 24.hu => eredeti post link

Hat férfi ellen emeltek vádat Ausztráliában, miután egy nemzetközi csempészhálózat ellen indított vizsgálat keretében csaknem 1,7 milliárd dollár értékű, repceolajos palackokba rejtett metamfetamint foglaltak le – közölte az MTI a The Guardian cikkére hivatkozva.

A művelet során négy alkalommal foglaltak le repceolajos palackokba rejtett kábítószert idén. A drog Kanadából érkezett Victoria és Új-Dél-Wales ausztrál államokba. A rendőrség elmondta, hogy a bűnözők januárban 720 millió dollár értékű folyékony metamfetamint próbáltak Kanadából Ausztráliába csempészni 180 repceolajos üvegben.

A hatóságok titokban egy ártalmatlan anyaggal helyettesítették a kábítószert, és követték az útját egészen Melbourne-ig. Májusban és júniusban két további, repceolajos palackokba rejtett metamfetamin-szállítmányt foglaltak le Kanadában, amelyek utcai értéke együttesen közel 800 millió dollár. Az egyik szállítmányban 2900 kilogramm kábítószer volt, amely az eddigi legnagyobb metamfetamin-fogásnak számít az észak-amerikai országban.