Best WordPress Hosting
 

Továbbra is Bödőcs Tibor profitál a legjobban a nevettetésből

via 24.hu => eredeti post link

Bár nagyon komoly anyagi lehetőségekhez jutnak a közmédia és az államhoz köthető szponzorációk miatt Fábry Sándorék, még mindig Bödőcs Tibor keres a legjobban a magyar humoristák közül – derül ki a Forbes éves összeállításából.

Az élen a tavalyi összesítéshez hasonlóan még mindig a Karinthy-díjas Bödőcs áll, akinek ugyan a tavalyihoz képest jelentősen visszaesett a bevétele, még mindig vezet. Cége, a Burfa Kft. 2021-ben 98 milliós, tavaly 68 milliós nyereséggel zárt, bevételeit elsősorban a fellépéseikből és sikerkönyveiből szerzi. A lap kiemeli, hogy Bödőcs cége kiemelkedően költséghatékonyan működik, a nyereséget nem veszi ki osztalékként, hanem a cégben hagyja.

Egészen más cégpolitikát folytat Fábry, aki sokkal magasabb árbevételt ér el – 2022-ben ez 472 millió volt – ám mivel a Duna Televízión jelenleg is kéthetente futó beszélgetőműsorának költségeit saját cége, a Trisó Produkcó Kft. állja, emiatt a bevételhez képest meglehetősen alacsony, 17 milliós profittal zárta az évet tavaly. Fábry Bödőcstől eltérően az osztalékot jellemzően egy az egyben kiveszi. A humorista azonban nem kizárólag ebből termel pénzt: a tulajdonában álló, előadóművészeti tevékenységgel jegyzett Bohumil Kft. az idei évet 163 millió forintos árbevétellel és 103 milliós adózott eredménnyel zárta.