Best WordPress Hosting
 

Az Európai Néppárt a választás legnagyobb győztese

Nem a szélsőjobb, hanem az Európai Néppárt nőtt a legnagyobbat az EP-választáson az Európai Parlamentben. Az EPP 13 mandátummal szerzett többet, mint 2019-ben. A helyzetet annyiban bonyolítja a szélsőjobb megosztottsága, hogy hiába nem nőtt nagyot a két jobboldali frakció, a frakció nélküli képviselők száma jóval nagyobb lett, miután az AfD-t kizárták az Európai Konzervatívok és Reformisták frakciójából, és várhatóan új pártcsaládot próbálnak majd alakítani.

Európai Parlament

The post Az Európai Néppárt a választás legnagyobb győztese first appeared on 24.hu.

Nagy lépést tett a győzelem felé Pikó András és Rózsa András is

Nincs változás a pesti szorosabb versenyekben: már jócskán túl az 50 százalékos feldolgozottságon azt látjuk, hogy nincs változás, stabilan tartja az előnyét Pikó András Józsefvárosban (90 százalékos feldolgozottságnál), aki öt százalékot ver Sára Botondra; Niedermüller Péter előnye is öt százalék Benedek Zsolttal szemben a VII. kerületben (84 százalékos feldolgozottságnál), és Rózsa András sem gyengült, csaknem öt százalék az előnye Zuglóban, 77 százalékos feldolgozottságnál.

The post Nagy lépést tett a győzelem felé Pikó András és Rózsa András is first appeared on 24.hu.

Donáth Anna az EP részeredményekről: Az még háromszor megfordulhat

Donáth Anna is megérkezett a Momentum központi eredményvárójára, ahol a rövid sajtótájékoztató legvégén váratlanul ismertette az egyik sajtómunkatárs – miközben a politikus még egészen másról beszélt –, hogy időközben megérkeztek az első európai parlamenti részeredmények, amelyek alapján maga a pártelnök sem jutna be a brüsszeli testületbe. Donáth erra határozottan azt reagálta:

Negyven százalékos a feldolgozottság [ezt aztán megismételte egyszer]. Térjünk erre vissza, amikor majd komolyan vehetőek lesznek az adatok. Negyven százalék [alapján] az még háromszor megfordulhat. Térjünk rá vissza.

Hajnal Miklós országgyűlési képviselő 1-2 perccel később visszatért az ezt körmölő sajtósok közé, majd arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a fővárosban jobban, hét százalék fölött áll a Momentum, és ott még alacsony az adatok feldolgozottsága.

„Brutális tehertétel az ellenzéken Gyurcsány” – Karácsony eredményvárójáról jelentkezünk

A Városháza parkban kérdeztük a jelenlegi főpolgármester támogatóit az akkor éppen szűk Vitézy-előny kapcsán.

The post „Brutális tehertétel az ellenzéken Gyurcsány” – Karácsony eredményvárójáról jelentkezünk first appeared on 24.hu.

“Árad a Tisza”

skandálják a Tisza eredményváróján. A tömeg hatalmas üdvrivalgásban tört ki, amikor befutottak az első részeredményeket. Jelen állás szerint 31 százalékot áll Magyar Péter pártja, amely 7 képviselői mandátumot érhet az EP-ben.

Eközben a jelöltek a tévé elé tömörülve követik a fejleményeket.

Mohos Márton / 24.huThe post “Árad a Tisza” first appeared on 24.hu.

Győztest hirdetett a Kutya Párt a XII., a IX. kerületben, Kovács Gergely Vitézy Dávidnak gratulált

Akkor először szeretnénk gratulálni Budapest új főpolgármesterének, Vitézy Dávidnak

– indította rögtönzött sajtótájékoztatóját Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt eredményváró rendezvényén, ahol a párt győztest hirdetett nemcsak a fővárosban, de a XII. és a IX. kerületben is. Kovács azt mondta: Ferencvárosban különösebb meglepetés nem történt, „Suziék meg Baranyi Kriszta telibe nyertek minden egyéni választókerületet valószínűleg, és derék a polgármester-választást”.

Végre beért a Kutya Párt, a leves felforrt

Buda: ellenzéki vezetés hatból öt kerületben

Budán eddig úgy alakulnak az eredmény, hogy.

I. kerület, 25 százalékos feldolgozottság: a regnáló polgármester, az ellenzéki pártok által támogatott, párbeszédes V. Naszályi Márta (44,86%) vezet a fideszes országgyűlési képviselő, Böröcz László (41.02%) előtt.

II. kerület, 62 százalékos feldolgozottság: Örsi Gergely a fővárosi egyik legsimább győzelmét (69.58%) aratja fideszes ellenfelével, az olimpiai bajnok Dombi Rudolffal szemben (28.19%).