Best WordPress Hosting
 

14 év fegyházat kapott a pécsi fekete angyal

via 24.hu => eredeti post link

Tizennégy év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra  ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a “pécsi fekete angyalként” elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta másfél évvel ezelőtt. A férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek a férfit, akit végleges hatállyal eltiltották a betegápolói, egészségügyi szakdolgozói foglalkozás gyakorlásától. A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2022 novemberétől dolgozott a pécsi belgyógyászati klinikán, ahol szakképesítése és munkaköri leírása szerint önállóan nem végezhetett infúziós, transzfúziós és injekciós terápiát, illetve katéterátmosást sem.

A vádlott december 17-én ügyeletben volt. Az ügyeletes orvos káliuminfúziót írt elő egy 82 éves beteg számára, aki egyedül feküdt egy kórteremben az infektológiai zárt osztály Covid+ részlegén, zsilipelt részen, ahol koronavírus okozta tüdőgyulladással kezelték.