Best WordPress Hosting
 

260 milliós kártérítést kapott a család, akiknek egy óvodában félrenyelt répa miatt teljesen lebénult a kisfiuk

via 24.hu => eredeti post link

Egyedülálló, 260 millió forintos kártérítést ítélt meg szerdán jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla egy budapesti családnak, akiknek teljesen lebénult a kisfiúk, miután félrenyelt egy répát az egyik önkormányzati fenntartású XV. kerületi óvodában. A gyerek súlyos agykárosodást szenvedett. A szülőket és a lebénult kisfiú lánytestvérét teljesen felőrölte a tragédia, de a megítélt összegnél is jobban örülnek annak, hogy végre lezárult az ügy.

A család beperelte az óvodát kártérítésért a 2013. április 18-án történt balesetért, és a Fővárosi Törvényszék 2019 márciusában hozott közbenső határozatot, azaz ekkor állapították meg az óvoda felelősségét és azt, hogy a család mindenképp kártérítésre jogosult.

A birtokunkba jutott öt évvel ezelőtti bírósági iratok szerint a gyerekek cikkekre vágott almát és répát kaptak tízóraira aznap az óvodában. Az akkor még csak hároméves kisfiú félrenyelt egy falat répát, emiatt nem kapott levegőt, és segítséget kért az egyik óvónőtől. Az óvónő vizet itatott a kisfiúval, hátba ütögette, de nem tudott rajta segíteni, ezért arra utasította az egyik dajkát, hogy azonnal hívja a mentőket.