Best WordPress Hosting
 

A fentarthatósági elvek mentén épült és működik a Meva új magyar üzeme

via greenfo.hu => eredeti post link

A környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak területen piacvezető Meva a fenntarthatósági alapelvek mentén építette fel dunakeszin új regionális szolgáltatási központját, ahonnan hamarosan a szolgáltatás export is elindul. Az üzemi működés minden területén alkalmazott csúcstechnológiával végzik majd itt a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást nemcsak magyar, hanem nyugat-európai kivitelezők számára is.

A 30 éve Magyarországon működő, és az építőiparban tapasztalható kereslet-visszaesés ellenére 2023-ban is 2,5 mrd Ft nettó árbevételt elérő MEVA Zsalurendszerek Zrt. életében a most elkészült zöldmezős beruházás jelentős mérföldkő. Ezzel ugyanis lehetővé vált, hogy a telephely regionális logisztikai központként csúcsidőben akár nyugat-európai kivitelezések minőségi beszállítója legyen, azaz meginduljon az építőipari szolgáltatásexport.

És ami legalább ennyire fontos: az üzem tervezése, kivitelezése és természetesen működése is a vállalat nemzetközileg követett filozófiájának is megfelel, amely 20 éve szabadalmaztatta és azóta is piacvezetőként kínálja a számtalanszor újrahasznosítható, környezetbarát műanyag zsaluhéjat. „Ehhez a gondolkodásmódhoz illeszkedik a regionális szolgáltatási központként működő új telephely kialakításának minden részlete, amellyel célunk – természetesen a sikeres üzleti tevékenység mellett ­–, hogy a lehető legkevesebb energiafelhasználással, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal működve, a fenntarthatósági elveket messzemenőkig figyelembe véve mutassunk példát a magyar gazdaságban.” – mondta el Botta D. Mihály, a MEVA Zsalurendszerek Zrt. magyarországi vezérigazgatója.