Best WordPress Hosting
 

A Jókai utcai házomlás áldozata: A legfontosabb, hogy egyszer újra lábra álljak és sétálhassak néhány métert

via 24.hu => eredeti post link

Tóth Nikolett élete 2022 nyarán változott meg teljesen, a 27 esztendős táncművész sokáig élet-halál között lebegett, hogy aztán – a legkritikusabb időszakon túljutva – szembesüljön a ténnyel: innentől kezdve kiszolgáltatva, kerekesszékben élhet tovább – írta a Blikk.

A balettművész a lapnak elmondta, hogy „mindössze foszlányok, bevillanó emlékképek maradtak meg benne” benne a balesetről és az azt követő időszakól. – Az eleje teljesen kiesett. Még arra sem emlékszem, hogy aznap felkeltem és elindultam valahová. Azt is csak később mesélték, hogy az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben maradok. Aztán édesanyámnak, aki nap mint nap az ágyam mellett ült, miközben én kómában feküdtem, azt mondták: ha magamhoz is térek, számoljon azzal, hogy súlyos agykárosodást szenvedtem. Anyu nem hitt ebben, folyton azt ismételgette, minden rendben lesz, Istenem segíts, minden rendben lesz! Arra sem emlékszem, amit már a pszichológusom mesélt, hogy amikor magamhoz tértem, s közölték velem, hogy a gerincem olyan súlyosan sérült, amitől egy életre lebénultam, sírógörcsöt kaptam.

Egyetlen dolog járt a fejemben, ahogy kezdett kitisztulni körülöttem a világ: valahogy meggyógyulni, visszakapni a korábbi életemet. Ma is így gondolom.