Best WordPress Hosting
 

A Tiszáról rendelnek át vízügyi szakembereket a dunai árhullám miatt

via 24.hu => eredeti post link

A vízügy felkészült a Duna vízgyűjtőjénél az elmúlt napokban lehullott és még várható jelentős mennyiségű eső miatti árhullám elleni védekezésre – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn az MTI-vel. A védekezési munkák összehangolására hétfőn 8 órától megkezdte működését a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse, és több mint 60 szakembert rendelnek át a tiszai vízügyi igazgatóságoktól a szigetközi Duna-szakaszhoz – tudatták.

Ugyan bizonytalanok az előrejelzések a váratlanul kialakuló nagyobb csapadék miatt – írták -, de a legfrissebb számítások szerint a Duna péntek reggel Nagybajcsnál a harmadfok közelében, a hétvégén Budapestnél pedig várhatóan az első fok felett, az alsó rakpartot megközelítve tetőzik.

A tájékoztatás szerint a Duna felső vízgyűjtőjén további esőzések voltak, az elmúlt 24 órában területi átlagban 10-18 milliméter eső hullott. A legfrissebb előrejelzés szerint Passau felett további 5-20 milliméter, lejjebb további 20-25 milliméter csapadék valószínű az elkövetkező 48 órában.