Best WordPress Hosting
 

Antony Blinken váratlanul Kijevbe érkezett

via 24.hu => eredeti post link

Kedd reggel váratlanul Kijevbe érkezett Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Az MTI híradása szerint az utazás célja, hogy megnyugtassa az ukránokat az Egyesült Államok töretlen támogatásával, és az újabb fegyverszállítmányokkal kapcsolatban.

Az amerikai külügyminiszter az orosz invázió kezdete óta már a negyedik alkalommal látogat Kijevbe. Éjszakai vonattal érkezett Lengyelországból az ukrán fővárosba, és a nap folyamán találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is.

Az előzetesen be nem jelentett látogatásra azután kerül sor, hogy az amerikai kongresszus hetekkel ezelőtt megszavazott egy 61 milliárd dolláros csomagot Ukrajna számára. Választási év lévén Amerikában ez több hónapon át meghatározta a belpolitikai mozgásokat. Azóta az Egyesült Államok máris mintegy 1,4 milliárd dollár értékű katonai segélyt tett szabaddá a készleteiből, elsősorban Patriot és NASAMS légvédelmi rendszereket, amelyekre Ukrajnának nagy szüksége van az oroszokkal való szembeszálláshoz, valamint tüzérségi lőszereket.