Best WordPress Hosting
 

Berlin további 19 millió euróval támogatja Gáza humanitárius segélyezését

via 24.hu => eredeti post link

Németország további 19 millió euróval (7,5 milliárd forinttal) támogatja a Gázai övezet humanitárius segélyezését – jelentette be kedden Annalena Baerbock német külügyminiszter Izraelben.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) és az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) életveszélyes körülmények között „visz lisztet és rizst az éhező családoknak, mivel a gázai övezeti gyerekeknek a mégoly kis étkezés is létfontosságú”. Mint mondta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által leszállított minden egyes doboz orvosi ellátmány segít az ottani lerombolt kórházaknak újból biztosítani a minimális egészségügyi ellátást.

A német zöldpárti politikus egyben felszólította a Hamászt, hogy fogadja el Joe Biden amerikai elnök tűzszünetre vonatkozó tervét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terv egy izraeli javaslaton alapul és az egyetlen valódi kiutat jelenti a háború zsákutcájából, a túszok kiszabadítására és egy humanitárius tűzszünetre. „A Hamász kezében a döntés arról, hogy ezáltal enyhítse az emberek szenvedését a Gázai övezetben” – tette hozzá.