Best WordPress Hosting
 

Brit főrabbi: Izrael kereszttűzbe került

via 24.hu => eredeti post link

Szerinte önmagából kifordult, teljesen kifacsarodott erkölcsiségre vall, hogy sokan népirtással vádolják Izraelt a Hamász elleni katonai fellépése miatt.

Sir Ephraim Mirvis a The Sunday Telegraph című konzervatív brit lapban arról írt, hogy népirtásnak azt nevezik, amikor az egyedüli, önmagában álló cél egy adott népcsoport megsemmisítése; az ilyen bűncselekmények elkövetői nem tesznek különbséget harcoló alakulatok és civilek között. Ebben az összefüggésben teljesen egyértelművé válik, hogy mennyire hamis a népirtás vádja, amelyet világszerte számos politikus, újságíró és kampányszervezet megfogalmaz Izrael ellen.

Ha Izrael a népirtás céljával lépett volna fel a Gázai övezetet uraló Hamász ellen, katonai ereje lehetővé tette volna, hogy néhány nap alatt a földdel tegye egyenlővé Gázát. Izrael ehelyett saját katonainak életét teszi kockára a szárazföldi műveletekben, humanitárius folyosókat nyit, előre figyelmezteti a civileket a készülő hadműveletekre, még akkor is, ha ez a katonai célkitűzések szempontjából hátrányos, fogalmaz a főrabbi cikkében, amit az MTI szemlézett.