Best WordPress Hosting
 

Budapest nyerte az Európai Mobilitási Hét Díjat

via greenfo.hu => eredeti post link

A magyar főváros mintegy 60 várost maga mögé utasítva egy portugál és egy ausztriai várossal került az Európai Mobilitási Hét döntősei közé, ahonnan elhozta az első helyezettnek járó elismerést.

„Ez egy nagy elismerés” – közölte Tüttő Kata váro​süzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, aki személyesen vette át a díjat Brüsszelben. A főpolgármester-helyettes az ÉnBudapestem.hu-nak elmondta: „Hatalmas szó Budapest számára úgy nyerni egy ilyen díjat, hogy a kormány forráselvonásai miatt nem dolgozhat ideális körülmények között a városvezetés”.

Tüttő Kata emlékeztetett arra, hogy amikor tavaly a kormány a válságra hivatkozva forrásokat vont el az önkormányzatoktól, akkor  Budapest mutatott irányt más településeknek. Míg máshol akár a közösségi közlekedés megvágásával, vagy éppen a közszolgáltatások csökkentésével spóroltak, addig a fővárosban azon dolgoztak, hogyan tudják a meglévő közszolgáltatások színvonalát megtartva kitermelni a szükséges energiamennyiséget. A közgyűlés energiacsomagot fogadott el és így kezdett takarékoskodásba – erről itt írt korábban az ÉnBudapestem.