Best WordPress Hosting
 

Csák Jánost a Somogyi-ügyről kérdezte Ungár Péter, de jött a házelnök

via 24.hu => eredeti post link

Somogyi András politikai paródiái miatt nem léphetett fel Kiskőrösön. Hiába szeretett volna a helyi művelődési házban termet bérelni, szokatlanul egyenes elutasító választ kapott. A humorista évek óta járja az országot Hangok a fejemben című önálló estjével. Műsorában és videóiban ellenzéki politikusokat – többek között Gyurcsány Ferencet is szokta parodizálni –, de kétségtelenül gyakrabban teszi vicc tárgyává a kormánypárti politikusokat és a NER szereplőit. Lapunknak azt mondta, az nem egyedi, hogy kormánypárti vezetésű városokban falakba ütköznek a szervezésnél, az új elem az, hogy ilyen nyíltan le is írták az elutasítás valódi okát, nevesítették, hogy a politikai tartalom kizáró ok.

Ungár Péter (LMP) megkérdezte a kultúráért is felelős Csák Jánost arról, szerinte segíti-e az előadóművészet szabadságát, ha nem engednek valakit a politikai humora miatt fellépni. Az Orbán Viktort is parodizáló humoristának a Petőfi Sándor Művelődési Központ vezetője ugyanis azt írta,

politikai paródiákat (attól függetlenül, hogy kiről/kikről szólnak) és ahhoz kapcsolódó műsort, előadókat nem engedhetünk fel a színpadra.