Best WordPress Hosting
 

Egy fáradhatatlan szexmunkás győzött Cannes-ban

via 24.hu => eredeti post link

Mielőtt a cannes-i filmfesztivál díjkiosztóján bejelentették volna az Arany Pálma-nyertest, a fesztivál életműdíjjal tisztelgett George Lucas, a Star Wars-univerzum atyja előtt. A Star Wars-témára színpadra lépő Lucast álló ovációval és hosszú tapssal köszöntötte a gála több mint kétezer fős közönsége, ami láthatóan meghatotta a nyolcvanéves író-rendező-producert. A pálmát egy másik legenda, Francis Ford Coppola adta át neki, aki kistestvéreként hivatkozott Lucasra, és felidézte, hogy azzal a feltétellel vállalta, hogy mentorként egyengeti az útját, hogy a fiatal filmes minden nap egy új ötlettel rukkol elő. Lucas gond nélkül teljesítette a kérést.

A fesztivál fődíját, az Arany Pálmát a zsűri elnöke, Greta Gerwig jelentette be, de Lucas adta át Sean Bakernek (a fenti képen) az Anora című fergeteges, zaklatott vígjátékért, amelyben egy sztriptíztáncosnő, egy orosz oligarchasarj és néhány verőember tombol csaknem két és fél órán keresztül. Baker többek közt Coppola és David Cronenberg hatását emelte ki a köszönőbeszédében, és az Arany Pálmára mutatva kijelentette:

Ez volt az egyetlen célom az elmúlt harminc évben, úgyhogy nem nagyon tudom, ezentúl mit fogok csinálni. De azt tudom, hogy harcolni fogok tovább azért, hogy olyan filmeket csináljunk, amiket moziban mutatnak be.