Best WordPress Hosting
 

Egy volt minisztert hallgatott ki gyanúsítottként korrupció miatt a nyomozó főügyészség

via 24.hu => eredeti post link

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki közleményében azt írta: befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatti nyomozásában ezidáig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Zrt. 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a részvénytársaság telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot.

A megalapozott gyanú szerint Baja Ferenc – volt környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 1994 valamint 2014 közötti egykori országgyűlési képviselő – 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött, ugyanakkor hivatalos tisztséget a cégben nem töltött be. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – a korábban betöltött pozícióiból és a meglévő politikai kapcsolataiból eredően meglévő befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza.