Best WordPress Hosting
 

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

via greenfo.hu => eredeti post link

Az erdőlátogatási tilalmat a közvetlen életveszély elhárítása érdekében rendeli el a Gemenc Zrt. A tiltás gyakorlatilag szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint a Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik június 14. – 2024. június 30. között.

A megjelölt korlátozási időszakban csak a Duna fővédvonalán kívüli erdőterületek látogathatók. Az erdőlátogatási tilalom időszakában a területen történő mozgáshoz a Gemenc Zrt. engedélye szükséges. A tilalom az egyéni és csoportos vízitúrákra is vonatkozik.

A Gemenc Zrt. 2024. június 14. – 2024. június 30. közötti időszakban minden nap 0.00 – 24.00 óra között erdőlátogatási tilalmat rendel el a vagyonkezelésében lévő területeken a rendeletet kiegészítő térkép megjelölt részein. Az erdőlátogatási tilalmat a közvetlen életveszély elhárítása érdekében rendeli el a Gemenc Zrt., mert a Duna áradása miatt felázott az erdőtalaj és a fakidőlések kockázata jelentősen megnőtt, valamint a nyári gátak töve is felázott, ami miatt a hullámtéren belüli időszakosan ármentett területekre is betörhet a víz.