Best WordPress Hosting
 

Felfüggesztettet kapott a férfi, aki 19 milliót utalt el magának a barátja mobiljáról

via 24.hu => eredeti post link

Egy év tíz hónap felfüggesztett börtönre és 260 ezres pénzbüntetésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság  azt a 24 éves férfit, aki lenyúlta a  barátja mobiltelefonját, majd a netbankon keresztül 19 millió forintot utalt át vele a saját számlájára.

A Fővárosi Főügyészség által közölt vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 24-re virradóan a barátaival, köztük a sértett férfival szórakozott egy XI. kerületi lakásban. Az este folyamán több alkalommal elkérte a barátja mobiltelefonját azzal az ürüggyel, hogy azon zenét hallgathasson, ennek során a telefon zárolását feloldó jelkódot is megkapta barátjától, majd amikor egy időre egyedül maradt, elhagyta a lakást és ellopta a telefont.

Az elkövető kihasználta, hogy a tulaj a jelkóddal egyező netbanki belépő kódot állított be, és a számlájáról több részletben, összesen 19 millió forintot utalt át a saját számlájára. Az átutalt összegből a következő napokban több mint 500 ezer forint értékben vásárolt az interneten, illetve vett fel készpénzt ATM automatából. A fennmaradó összeget az újbudai rendőrök a még időben lefoglalták a számláján, így a kár nagy része megtérült.