Best WordPress Hosting
 

Fontos eseményről tárgyal a színfalak mögött a fővárossal a kormány

via forbes.hu => eredeti post link

Budapest a hírek szerint infrastrukturális fejlesztésekért cserébe menne bele egy olimpia megrendezésébe. Bár a legközelebbi olimpia, amelynek a helyszínéről még nem döntöttek, még elég messze van.

Mi történt? Tárgyalásokat folytat a kormány és a Fővárosi Önkormányzat között arról, hogy Budapest újra megpályázza egy nyári olimpia megrendezését – írta legutóbbi hírlevelében a VSquare oknyomozó portál egy, az Orbán-kormányhoz közeli forrásra hivatkozva. Létrejöhet egy olyan alku, amelyben Budapest ellenzéki vezetése támogatna egy új olimpiai pályázatot, ha fejlesztési forrásokhoz jutnak a város infrastrukturális projektjeihez. Karácsony Gergely környezetéből ugyanakkor azt mondták, egyelőre nincs közvetlen kommunikáció ebben a kérdésben, de hamarosan hivatalosan is szóba kerülhet az olimpiai rendezés témája.

Miért fontos ez? Ez a fordulat azt követően következett be, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választásokon erősen szerepelt Magyar Péter új pártja, a Tisza, amely szintén támogatna egy olimpiai pályázatot.