Best WordPress Hosting
 

Fontos információk az otthonfelújítási programról

via forbes.hu => eredeti post link

Mától május 6-ig véleményezhető az otthonfelújítási program felhívástervezete, és az is kierült, mikortól élesedik a program.

Mi történt? Egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program tervezetét, derül ki az Energiaügyi és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös, pénteki közleményében, amelyet a Forbes.hu-nak is eljuttattak. A tervezet a palyazat.gov.hu oldalon olvasható és 2024. május 6-ig véleményezhető. Az éles indulás 2024. június 3-án várható. Az alacsonyabb energiafelhasználás erősíti Magyarország energiaszuverenitását, az ellátás biztonságát, mérsékli az energiaszektor környezetterhelését, hozzájárul a klímavállalások teljesítéséhez. Az otthonfelújítási program mintegy 130 milliárd forint megrendelés-állományt jelent a hazai építőipari alapanyaggyártók és kivitelezők számára, írta a két tárca.

Kontextus. A 108 milliárd forint keretösszegű program a családi házak energetikai korszerűsítését, energiahatékonyságának javítását segíti. A támogatott háztartások a jelentős energiamegtakarítást eredményező beruházásoknak köszönhetően könnyebben tarthatják fogyasztásukat a rezsivédett sávhatár alatt. A felhívástervezet több fontos újdonságot is tartalmaz: így például az épületnek nem kell a vezetékes földgázhálózatra csatlakoznia, valamint a magas átlagjövedelmű járásban élő, de keveset kereső pályázók is a legnagyobb arányú vissza nem térítendő támogatást kaphatják.