Best WordPress Hosting
 

Hatnapos munkahetet vezet be a vezetőknek ez a multi

via forbes.hu => eredeti post link

Míg más globális nagyvállalatok a négynapos munkahéttel kísérleteznek, ez a világcég gazdasági okokra hivatkozva valamennyi leányvállalata vezetőinek munkaidejét megemelte.

Mi történik? A Samsung Group hatnapos munkahét végzésére kötelezi a vállalatcsoporthoz tartozó leánycégek vezetőit. A döntésnek gazdasági okai vannak: az emelkedő olajárak, a magas hitelfelvételi költségek és a dél-koreai won erős leértékelődése – írja a MediaFuture.

Mi vezetett idáig? „Tekintettel arra, hogy fő egységeink, köztük a Samsung Electronics Co. teljesítménye visszamaradt a várakozásoktól 2023-ban, bevezetjük a hatnapos munkahetet a vezetők számára, hogy érezhető legyen a válsághelyzet, és minden erőfeszítés végre legyen hajtva ennek leküzdése érdekében” – nyilatkozta a napokban a Samsung-csoport egyik vezetője. Az intézkedés azonnal életbe lép a Samsung legtöbb technológiai részlegénél. Egyes vezetők egyébként már évek óta hatnapos munkarendben dolgoznak a cégnél önkéntes alapon, és a Samsung Electronics vezetői szombatra vagy vasárnapra is jelentkezhetnek fakultatív módon. A nem vezető beosztású munkavállalók továbbra is ötnapos munkahéttel számolhatnak.