Best WordPress Hosting
 

Jöhet a 4,5 milliószor gyorsabb, és zöldebb internet

via greenfo.hu => eredeti post link

Az átlagos brit otthoni sávszélességhez képest négy és fél milliószor gyorsabb adatátviteli sebességet sikerült elérni egyetlen optikai szálon. Mindez a mostaninál radikálisan gyorsabb internetet tesz lehetővé már a mostani infrastruktúrán is környezetbarátabb módon.

Az Aston Egyetem kutatói 4,5 milliószor gyorsabb internetes adatátviteli sebességet értek el a jelenlegi átlagos otthoni szélessávú sebességhez képest. Az elképesztő eredményt a korábban kiaknázatlan hullámhossz-sávok száloptikai rendszereken belüli kihasználása tette lehetővé – számol be róla az Interesting Engineering.

Az Aston kutatói nemzetközi együttműködésben, a japán Nemzeti Információs és Kommunikációs Technológiai Intézet és az Egyesült Államok Nokia Bell Labs munkatársaival együtt sikeresen továbbítottak adatokat, egészen elképesztő, 301 terabit/s (Tbps) sebességgel egyetlen, hagyományos optikai szálon. Ez a szám elég egyértelműen gigászi, de a kontextus kedvéért tegyük hozzá, hogy az átlagos otthoni szélessávú brit sebesség az Egyesült Királyságban az Ofcom adatai alapján 2023 szeptemberében 69,4 Mbit/s volt.