Best WordPress Hosting
 

John Travoltának adta ki magát az internetes csaló, így húzott ki milliókat magyar áldozataiból

via 24.hu => eredeti post link

John Travoltának és külföldi katonaorvosnak is kiadta magát az a csaló, aki milliós nagységrendű összegeket csalt többekből – írja a police.hu. Az online bűncselekmények megelőzését, felderítését célzó Mátrix Projektben a Békés vármegyei kibernyomozók nyomoznak az elkövető vagy elkövetők után, eddig egy férfi és négy nő ellen indítottak büntetőeljárást, mert csalással szerzett pénzt utalgattak.

A csaló magát külföldön szolgáló katonaorvosnak adta ki, így férkőzött annak a nőnek a bizalmába, akivel romantikus kapcsolatot alakított ki. Azt ígérte neki, hogy Magyarországra utazik, és együtt fognak élni, ám pénzre van szüksége ahhoz, hogy felmentsék a szolgálat alól. A csaló látszólag az ENSZ nevében küldött emaileket az utaláshoz, amelyet a nő meg is tett, ám valójában egy magyar nőnek és egy férfinak utalt. Mikor újabb hatmilliót kértek tőle, a bankjából felhívták, hogy valószínűleg csalás áldozata lett, tegyen feljelentést. A nő maga is megpróbált utánajárni a dolgoknak és találkozott az utalások címzettjeivel. Ők azt állították, hogy nem csalók, nem tudják, hogyan került a számlájukra a pénz. Ezt a magát katonának kiadó, a Facebookon Jamesként regisztrált embernek is megírta, aki figyelmeztette, hogy nem lett volna szabad találkoznia velük. Biztosította a nőt, hogy ez nem csalás, a szerelmük be fog teljesülni, amint Magyarországra tud utazni.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának kibernyomozói a szarvasi nő bejelentése nyomán eddig egy férfihez és négy nőhöz jutottak el, akiknek a számláján csalással szerzett pénz jelent meg, és azt valakinek a kérésére tovább utalták, százmillió forint körüli összegeket mozgathattak meg. Van közöttük olyan, akinek egy idő után világossá vált, hogy bűncselekményből származó pénzt kezel, mégis folytatta. Mindannyiuk ellen pénzmosás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.