Best WordPress Hosting
 

Kalmár Zsolt: Mindenki Szoboszlaitól várja az extrát, de nem csak tőle kellene

via 24.hu => eredeti post link

A két előző Eb-vel ellentétben Németországba már nem elvárások nélkül utazott a magyar válogatott. Az elmúlt két év sikersorozata, az aktuálisan Európa-rekordnak számító tizennégy veretlen meccs és a csoportelsőként kivívott Eb-kijutás olyan légkört teremtett a csapat körül, amelyben semmi nem tűnt elérhetetlennek és lehetetlennek. De vajon tényleg túlzóak voltak a várakozások, mint azt Szoboszlai Dominik nyilatkozta a meccs után?

Kalmár Zsolttal, a tornáról súlyos sérülése miatt lemaradó, 36-szoros válogatott középpályással arról is beszélgettünk, milyen vesztes Rossi, hogyan kezeli az öltözőben, ha taktikai meglepetés éri, és mennyiben befolyásolhatta a meccseink kimenetelét, hogy a korábbi Eb-kkel ellentétben az ellenfelek szemmel láthatóan nagyon is pontosan ismerik a magyar válogatott játékát.

Szó esett arról, milyen csapatkapitány Szoboszlai, létezik-e a csapatnál Szoboszlai-függőség, és egyáltalán baj-e, ha egy válogatott tudatosan legjobb játékosának minél kedvezőbb helyzetbe hozására építi a játékát? Említjük a meccshiányos játékosok kérdését, szóba kerül a közvélemény hangulata és a „mentális problémák”, valamint az is, hogy vajon csak esküvő és temetés képzelhető el a magyar nyilvánosságban a csapat kapcsán, és hol marad a higgadt, józan értékelés, a mértéktartó középút.