Best WordPress Hosting
 

Lecsapott a TEK és a NAKA egy magyar-szlovák drogbandára, 300 millió forintnyi nagyon tiszta kokaint és metamfetamint foglaltak le – videók

via 24.hu => eredeti post link

Több kiló metamfetamint és kokaint találtak egy szlovák-magyar bűnbandánál. A nemzetközi akcióban 220 millió forint vagyont és 300 millió forint értékű kábítószert foglalt le. Ennek az akciónak és a korábbi elfogásoknak köszönhetően a bűnbanda tíz tagját vonták eljárás alá.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több éve szorosan együttműködik a magyar-szlovák határterületen tevékenykedő szervezett bűnözői csoportok elleni küzdelemben. A KR NNI és a NAKA közös nyomozása során látókörbe került tavaly egy olyan, kábítószerekkel kereskedő szlovák-magyar bűnhálózat, amely két ember köré szerveződött.

A csoport tagjai a gyanú szerint december végén Magyarországra csempészhettek négy kiló kokaint, amit elrejtettek, majd rövid időn belül értékesítettek. A szervezet egyik veszprémi tagját egy hónappal ezelőtt a KR NNI győri osztályának jelzésére a járőrök Eplényben állították meg, és a gépkocsijának utasteréből több mint egy kilogramm kokain került elő.