Best WordPress Hosting
 

Nagy összeget fektet be itthon a világ leggazdagabb magyar milliárdosa

via forbes.hu => eredeti post link

Bejelentette első kockázatitőke-alapjának megalakulását a világ leggazdagabb magyar származású milliárdosához, Péterffy Tamáshoz kötődő Interactive Venture Partners.

Mi történt? Megalakítja első kockázatitőke-alapját az Interactive Venture Partners – tájékoztatták a Forbes.hu-t. A kezdeti 50 millió eurós befektetést az Interactive Venture Partners Fund LP alap számára Thomas Peterffy, az Interactive Brokers Group, Inc. alapítójának és elnökének „family office-a” biztosította.

Mibe fognak fektetni? Az Interactive Venture Partners tőkebefektetést és egyéb támogatást nyújt a közép-kelet-európai vállalkozók és startup alapítók számára, hogy segítsen a növekedésükben. A cég korai szakaszú vállalatokba invesztál különböző iparágakban, kiemelt figyelemmel az egyedülálló technológiai termékekre és szolgáltatásokra. Fontos szempont, hogy az operáció elsődlegesen Közép-Kelet-Európában helyezkedjen el. Konkrét befektetésekről még nem számoltak be, a közlemény ígérete szerint hamarosan érkeznek a bejelentések.