Best WordPress Hosting
 

Putyin korábbi munkatársa: „Horvátországot fel kell osztani Magyarország és Szerbia között”

via 24.hu => eredeti post link

Mihail Hazin, az oroszbarát Szputnyik elemzője, Vlagyimir Putyin egykori munkatársa a fehérorosz Belsat ügynökségnek adott interjújában arról értekezett, hogy az Európai Unió hamarosan összeomlik, és ennek részeként megszűnhet az önálló Horvátország is, amelyet két szomszédja: Magyarország és Szerbia között oszthatnának fel – szemlézi az interjút a jutarnji.hr.

Hazin szerint a felbomlás különösen felgyorsulhat, ha ősszel Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást. A Putyin-barát elemző szerint az Európai Unió rossz védelmi pozícióban van, Európának mindössze 350, legfeljebb 400 ezer katonája van, akiket szükség esetén az orosz-ukrán frontra küldhet. Hazin meggyőződése szerint az unió felbomlásával Európa határai visszatérnek majd az 1945-ös állapotokhoz.

Hazin az interjúban megemlíti a magyar kormányfőt is: „Ne felejtsük el, Orbán Viktor folyton azt hangoztatja, hogy Magyarországnak mindig is volt tengeri kijárata.” Ahhoz, hogy ez újra megvalósuljon, „Horvátországot fel kell számolni” – teszi hozzá az elemző.