Best WordPress Hosting
 

Ráktúlélőnek hazudta magát, még az Apple-t is átverte az Instagram legnagyobb szélhámosa

via 24.hu => eredeti post link

A közel egy évtizede visszavonultan élő influenszer, a most 32 éves Belle Gibson másfél év alatt vált ünnepelt wellneszguruból Ausztrália első számú közellenségévé. Az Instagram legnagyobb szélhámosaként számon tartott nő még 2013-ban vált egy csapásra népszerű bloggerré, amikor Healing Belle – azaz Gyógyító Belle – néven elkezdett életmódtanácsokat, recepteket és megindító személyes történeteket posztolni az Instagramra.

Az akkor a 20-as évei elején járó Gibson ezekben a bejegyzéseiben, az egészséges recepteket gyűjtő könyvében és a mobilalkalmazásában megosztott tartalmakban azt állította magáról, hogy agydaganata és leukémiája volt, illetve a lépében, a méhében, a májában és a veséjében is kimutattak rákos sejteket – de egyszerű életmódváltással, egészséges ételek és természetgyógyászat segítségével legyőzte a betegségeket.

A kisgyermekét nevelő, közben a rákkal embert próbáló harcot vívó fiatal anya kajafotókkal, finom és egészséges receptekkel megfűszerezett képei azonnal meghódították a közösségi médiát. Gibsonból pedig egy csapásra a rákbetegek legnagyobb hőse és elismert wellneszguru lett – akinek a kegyeiért világhírű könyvkiadók és techcégek versengtek.