Best WordPress Hosting
 

Szegénységgel magyarázta tettét az emberöléssel vádolt férfi, aki a testvérével együtt éheztette, és hagyta meghalni a krónikus beteg anyját

via 24.hu => eredeti post link

Éheztette, és rettenetesen elhanyagolta a magatehetetlen édesanyját egy negyvenes testvérpár Veszprémben. Az asszonyt, a padlóra csúszva ,eszméletlen állapotban találték meg a büdös és fűtetlen lakásban. A 68 éves nőt kihűléses, és sokkos állapotban vitték kórházba a mentők, de már nem tudták megmenteni az életét. A Veszprém Vármegyei Főügyészség. emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a fivéreket.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy kilenc év börtönt és kilenc év közügyektől eltiltást kértek az egyik férfire, a testvére esetében azonban nem tett mértékes indítványt az ügyészség, mert enyhe fokban korlátozva volt abban, hogy felismerje a cselekedete társadalomra való veszélyességét, illetve ennek megfelelően cselekedjen.

A csoportvezető ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy szegénységükkel, és anyagi nehézségekkel magyarázta tettét az a férfi, akire kilenc év börtönbüntetést kértek.