Best WordPress Hosting
 

Tényleg nem lehet semmit tenni a kamucsomagok, az átverések, a ránk ömlő gagyi ellen?

via 24.hu => eredeti post link

Mit tehetnek a futárcégek, ha észlelik, hogy a közbenjárásukkal próbálják átverni az embereket? Például olyan csomagot akarnak utánvéttel kifizettetni valakivel, amit meg sem rendeltek, vagy ha más van a csomagban, mint amit megvásárolni szándékoztak, illetve ha gyenge minőségű, kétes eredetű árut rejt a küldemény.

Az általunk megkérdezett futárcégek kivétel nélkül azt válaszolták, amit a Magyar Posta is, hogy szerződésük szerint az ő dolguk a kiszállítás, azt el kell végezniük. Azt viszont nem tudják, ki mit rendelt, hogy mi van a csomagban. Leszögezték azt is, hogy a csomagot addig nem lehet kinyitni, amíg ki nem fizették, a felbontott csomaggal kapcsolatban pedig csak a címzett reklamálhat a feladónál, illetve gyakorolhatja a fő szabályként 14 napos elállás jogát, és kérheti vissza a pénzét.

Igen ám, de – mint sokan megtapasztalhatták – a kamucsomagok mögött álló főleg kínai webáruházaktól szinte lehetetlen pénzt visszakapni. Akkor ennyi? Akit átvertek, az magára vessen? A posta nem reagált arra, tud-e tenni valamit a kamucsomagok ellen, például vissza tudja-e tartani az utánvétes összegeket, más futárcégek válaszaiból viszont az derült ki, hogy vannak eszközeik. A rendőrség is tud lépni.