Best WordPress Hosting
 

Több mint ötszáz gyerek halt meg eddig a háborúban

via 24.hu => eredeti post link

Az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború bő két éve alatt már 537 gyermek halt meg, az áldozatul esett kiskorúak teljes száma meghaladta az 1800-at – hozta nyilvánosságra az ukrán főügyészi hivatal csütörtökön Telegram-csatornáján.

Több mint 1806 gyermek esett áldozatul Ukrajnában az Oroszországi Föderáció teljes körű fegyveres agressziója következtében. Az ügyészek eddigi hivatalos információi szerint 537 gyermek halt meg, és több mint 1269-en szenvedtek különböző fokú sérüléseket

– írta a főügyészség. A közleményben hangsúlyozták, hogy ezek a számok nem véglegesek. Folytatódik a munka a harcok sújtotta, az ideiglenesen megszállt és felszabadított területeken – fűzték hozzá. A jelentés alapján a legtöbb gyermek, legalább 524 Donyeck megyében esett áldozatul, továbbá a harkivi régióban 343, a herszoniban 149, Kijevben és környékén 130, Dnyipropetrovszk megyében 125, a mikolajivi területen 103, a zaporizzsjai régióban pedig száz. Az elmúlt napban egy 12 éves fiú halt meg egy orosz csapás következtében a Harkiv megyei Izjum közelében található Borova faluban. Ugyancsak szerdán négy gyermek sérült meg – köztük egy három hónapos csecsemő – a Harkivot ért orosz légicsapásban – fűzték hozzá az ügyészek.