Best WordPress Hosting
 

Tőzsdére menne a meme-részvényesek gyűjtőhelye: a Reddit

via forbes.hu => eredeti post link

A közösségi média piac meghatározó szereplője és a meme-részvények fogalom létrejötte miatt felelőssé thető Wallstreetbets közösségnek otthont adó platform márciusra tervezi a tőzsdei bevezetést, írja a Reuters az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva.

Mi történt? A Reddit körül már közel három éve keringenek a pletykák arról, hogy tőzsdére menne, miután 2021-ben már az ehhez szükséges szabályozói és dokumentációs folyamatokat egyszer titokban megkezdte. Azóta a cég körül több probléma is volt, a közösségi irányelvek változása vagy a cég monetizációs törekvései miatt több fontos közösség és hozzájuk kapcsolódó moderátor beszüntette a működést, ezzel kényszerítve ki a cég reakcióját. Sok elemző nagy kockázatnak tartja, hogy a Reddit működése ennyire kitett a közösség meghatározó moderátorianak és az általuk végzett (vagy nem végzett), legtöbbször ingyenes munkának.

Miért fontos? A Reddit tőzsdére lépése lenne az első jelentős hasonló esemény a Pinterest 2019-es IPO-ja óta, ráadásul mindezt egy olyan időszakban tennék, amikor a Reddit és más közösségi média cégek (Meta, TikTok) ádáz versenyt folytatnak a cégek hirdetésre szánt pénzeiért.