Best WordPress Hosting
 

Turistakáoszt hozott a belépőszedés első napja Velencében

via forbes.hu => eredeti post link

Az egy napra érkező turisták, akik kifizették az öt eurót QR-kódokkal a kezükben rohangáltak, a szállásadók értetlenkedtek, több száz lakos pedig tüntetett.

Mi történt? Ahogyan arról mi is írtunk, Velence az első nagyváros a világon, amely belépődíjat (fejenként 5 eurót) szed a turistáktól egy július 14-ig tartó kísérleti időszakban. A városban szállást foglaló vendégek mentességet élveznek, de regisztrálniuk kell, míg az állandó lakosság – kb. 270 ezer ember – anélkül is szabadon közlekedhet. A már régóta tervezett rendszer április 25-én, csütörtökön lépett életbe, de elég káoszos lett az indulás. Az első fizetős napon több mint 113 ezren léptek be Velencébe, de csak töredékük vette meg az öteurós belépőjegyet – közölte Velence polgármesteri hivatala az MTI cikke szerint. Mindössze 15 ezren vettek öteurós napijegyet.

Mi következik ebből? Egyelőre egy jó kis olaszos káosz. Helyi jelentések szerint a jelentős eltérést a látogatók száma és a jegyet váltó turisták között a kezdeti nehézségek okozták. A Santa Luciába érkező egynapos kirándulók többsége QR-kóddal érkezett, amelynek beolvasásával tudták igazolni a befizetett díjat, a szállásfoglalók sokasága nem tudta, hogy neki kell-e fizetni vagy sem. A kommunikáció sem lehetett megfelelő, sok időt vesztegettek a turisták a jegyproblémával, sokan értetlenkedtek, nem is az öt euró, hanem a káosz miatt. A városban tüntetést is szerveztek helyiek. Mintegy ötszázan tiltakoztak monván, hogy az intézkedés korlátozza őket a szabad mozgásban.