Best WordPress Hosting
 

Választási csalás kísérlete miatt emeltek vádat Trump legfontosabb emberei ellen Arizonában

via 24.hu => eredeti post link

A 2020-as amerikai elnökválasztás eredményére irányuló kísérletek miatt Arizona államban vádat emeltek Donald Trump legfontosabb tanácsadói ellen – számolt be a sajtó szerdán. A vádlottak között ott van Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, a volt amerikai elnök egyik legfőbb szövetségese, és Mark Meadows, a Fehér Ház egykori kampányfőnöke. Trump ugyan szerepel a vádiratban közreműködőként, de a vádlottak között nem.

Ahogy arról egy korábbi cikkben beszámoltunk, a vádak szerint annak ellenére, hogy 2020. november 13-án egy bírósági tárgyaláson Trumpék is elismerték, hogy Arizonában elvesztették a választást, másnap Trump azt mondta Giulianinak, hogy folytatni fogja a választás megváltoztatására irányuló harcot. Ezután felhívták telefonon az arizonai állami képviselőház elnökét, Rusty Bowerst és – hamisan – azt állították, hogy Arizonában nem amerikai állampolgárok, az államban lakóhellyel nem rendelkezők, sőt, halottak is szavaztak, és a házelnököt arra kérték, hogy hívja össze a képviselőket. A házelnök ezt bizonyítékok hiányában megtagadta. Ezután arra kérték, hogy a törvényhozás segítségével kerülje meg az elektori eljárást és iktasson be új elektorokat. Bowers ezt a kérést ugyancsak megtagadta.

Pár nap múlva Giuliani személyesen is találkozott a házelnökkel és amikor az ismét felszólította az ügyvédet, hogy mutassa be a bizonyítékokat, amelyekkel alá tudja támasztani az állításait, Giuliani azt mondta: