Best WordPress Hosting
 

December 11-től ismét jár a fogaskerekű

via greenfo.hu => eredeti post link

Ismét közlekedik a fogaskerekű 2023. december 11-től. Az alacsony forgalmú időszakokban a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében a Telefogast részben a 60B Telebusz váltja fel.

A Budapesti Közlekedési Központ intézkedéseinek és a BKV Zrt. által elvégzett munkáknak köszönhetően továbbra is biztosított a 60-as fogaskerekű működtetése, a szerelvények 2023. december 11-től újra a teljes vonalon járnak.

A múlt század technológiai színvonalán megépített és üzemeltett, de a budapestiek által kedvelt járat régóta műszaki és forgalmi kihívásokkal küzd. A BKK célja, hogy a fogaskerekű hosszú távon fennmaradjon, fejlődjön és kiszolgálja a térségben élők/oda utazó ügyfelek igényeit. A műszaki feltételek biztosítása miatt évente kétszer ütemezett karbantartások során a szakemberek javítják az esetleges hibákat, ezúttal az Erdei Iskola állomásnál végeztek munkálatokat. Ezzel a rendszeres szervizeléssel biztosítják a fogaskerekű biztonságos közlekedését addig is, amíg a források nem állnak rendelkezésre a teljes körű felújításhoz.