Best WordPress Hosting
 

Elindult a 9in1 fóti akkuper, a BYD akkuösszeszerelő üzem környezetvédelmi engedélyét támadták meg a bíróságon

via greenfo.hu => eredeti post link

8 tárgyalást zavartak le egymás után a Budapest Környéki Törvényszéken tegnap a Fót határában lévő HelloParks csarnokába telepítendő BYD akkumulátor összeszerelő üzem környezetvédelmi engedélyével kapcsolatban. A persorozat helyett azonban egyesített eljárás jöhet.

Az engedélyt nyolc magánszemély, illetve az üzem közvetlen közelében lévő lakóparkban élőkből alakult Foton 2023 Egyesület is megtámadta. Tegnap a magánszemélyek tárgyalása zajlott. Mivel a perek tárgya és az alperes minden esetben ugyanaz, már a tárgyalás előtt azt javasolták, hogy egyetlen mintaperben tárgyalja ezeket a bíróság. A törvényszék gazdaságossági okokból hajlott is volna a dologra, ám a mintaperhez minimum 10 felperesre lenne szükség, jelen esetben pedig ezt nem érték el. Ezzel együtt a perek egyesítésére tett javaslatot a tárgyalást vezető bírónő. A felpereseknek 15 napjuk van a döntésre.

Az azonnali jogvédelmet adó perek nyithatnak megoldást az akkugyárak ellen tiltakozó civileknek Ha a bíróságok is úgy találják.