Best WordPress Hosting
 

Imre hercegről, tatárokról és Puskásról már van képregényünk, a felcsúti királyról még nincs

via 24.hu => eredeti post link

Az Úr 1031. esztendeje. I. István király fia, Henrik herceg, akit a magyarok Imreként ismernek, a bihari erdőben vadászik. Varég, azaz a kelet felé is kereskedő, hadakozó vikingek közé tartozó testőrkapitányával, Halfdannal az oldalán egy vaddisznót vesz űzőbe. Nem sejtik, hogy mögöttük Berengár, a német orgyilkos és Svein, a bosszúálló viking harcos ólálkodik. Mindketten Imre halálát kívánják. Imre egy barlang felé követi az eliramodó vaddisznót, Halfdan a heves vágtában fának ütközik, elveszíti az eszméletét. Mire magához tér, Imre herceg halott.

Ez a hosszan kibontott, a lopakodó végzet miatt egyre feszültebb jelenet a Királyok és keresztek című képregény harmadik, befejező részének csúcspontja. Voltaképpen az egész történet a Memento mori alcímű epizódnak ehhez a fejezetéhez vezetett. Mészáros János író és Németh Levente rajzoló újabb, a korábbiakhoz hasonlóan spekulatív választ adnak az ezeréves kérdésre: hogyan halt meg Imre herceg? Pontosan senki nem tudja, mi történt a bihari erdőben, éppen ezért van tere ennél a történetnél a fikciónak.

Nem a Királyok és keresztek alkotói az egyetlenek, akik képregényes formában közelítenek a magyar történelem izgalmas eseményeihez.