Best WordPress Hosting
 

Index: Ókovács Szilveszter csak kettő, a később kirúgott Kesselyák kilenc szavazatot kapott a szakmai bizottságtól az Operaházban

via 24.hu => eredeti post link

Noha kormányrendelet kötelezi Csák János kulturális és innovációs minisztert, hogy megindokolja, miért Ókovács Szilvesztert választotta a Magyar Állami Operaház élére, a tárcavezető ezt nem tette meg. Az Index.hu azonban hétfőn olyan, valódinak látszó dokumentumokat mutatott be, amelyek tartalmazzák Csák János írásbeli indoklását, valamint a szakmai bírálóbizottság jelöltekre adott értékeléseit. A lap azt írja, a dokumentumok a minisztériumból, Csák munkatársától jutottak el hozzájuk, amivel a minisztérium végül is eleget tett törvényi kötelezettségének.

A lap felidézi, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjaival többszörös titoktartási szerződést írattak alá. Csák János a bizottsági szavazatokkal kapcsolatos sajtóhíreket zömében spekulációnak nevezte, Ókovács pedig találgatásnak minősítette azokat.

Az Opera igazgatójának újbóli kinevezése azért is kavart nagy port, mert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által felkért szakmai bizottság sajtóéresülések szerint nem jelölte az addigi igazgatót a vezetői posztra, ennek ellenére Csák mégis őt választotta a posztra. A hírt követően Ókovács első intézkedése volt, hogy elbocsátotta a vezetésre a szakmai bizottság által legalkalmasabbnak tartott vetélytársát, Kesselyák Gergely karmestert.