Best WordPress Hosting
 

Legalább 200 fix sebességmérő kéne, hogy elejét vegyék a gyorshajtásnak Budapesten

via g7.hu => eredeti post link

Felfoghatatlannak nevezte Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt a péntek éjszakai balesetet, amely során egy 130-150 kilométerrel száguldó autós nekiütközött a budapesti Árpád hídon a szalagkorlátnak és elsodorta a korlát mögött haladó kerékpárost, aki belehalt a sérüléseibe.

Karácsony azt is “felfoghatatlannak” nevezte, hogy habár “van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon”, illetve azt is kifogásolta, hogy az állam nem lép, sőt még akadályozza is, hogy az önkormányzatok felszerelhessenek ilyen kamerákat. 

Megjegyezte továbbá, hogy Budapest nemrég elfogadott Közlekedésbiztonsági stratégiájában vállalták, hogy sebességmérő kamerák telepítésével lépnek fel a gyorshajtók ellen. Karácsony még februárban ígérte meg, hogy rendőrséggel együttműködve fognak tenni azért, hogy nullára csökkentsék a halálos közúti balesetek számát, miután a budapesti 32-esek terénél egy autós a villamosmegállóba sodródva elütött egy 23 éves nőt, aki szintén belehalt sérüléseibe.